Skip to main content

De Open Dag/Fly-In op vliegveld Drachten van afgelopen zaterdag 8 juni was een succes!

Ondanks dat het geen heel mooi weer was, is het evenement toch goed bezocht. Er zijn bijna 100 vliegbewegingen geregistreerd, op het hoogtepunt waren er meer dan 20 vliegtuigen. Ook is het aardig bezocht door belangstellenden uit de omgeving.

Er waren verschillende dealers van vliegtuigen aanwezig, waaronder Tecnam, Sling, JMB en Cirrus. Verder waren naast FlightLevel ook de FAD en AOPA aanwezig. De inwendige mens kon worden versterkt met een hapje van de Foodtruck.

Het evenement begon om 10:00 uur 's morgens en er was meteen al een aardige belangstelling. Het (nieuwe) bestuur van de SVD (Stichting Vliegveld Drachten) kwam langs om de sfeer te proeven en een openingswoordje te doen. Eind 2023 heeft de gemeente Smallingerland namelijk het besluit genomen om vliegveld Drachten definitief open te houden en verder te ontwikkelen met luchtvaart en luchtvaart gelieerde bedrijven. Daarom dat ook omwonenden waren uitgenodigd; mooi om te zien dat die, naast de vliegers en passagiers ook op dit evenement waren afgekomen.    

Het evenement is goed en zonder problemen verlopen, mede dankzij de fantastische inzet van de vele vrijwilligers. Namens FlightLevel en de FAD nogmaals bedankt voor jullie inzet!