Skip to main content

Algemene informatie

Onze instucteurs kunnen de praktijklessen zowel in het Nederlands als het Engels geven. Tijdens het lessen zullen we regelmatig ook naar Groningen Airport Eelde gaan om te oefenen tussen professioneel verkeer zoals bijvoorbeeld Boeings 737 van bijvoorbeeld Transavia en Tui.


De opleiding tot LAPL lijkt goedkoper, omdat het minimaal aantal uren 15 lager ligt dan voor het PPL brevet. We weten echter uit ervaring dat uiteindelijk vrijwel iedereen op gaat voor het PPL, met name omdat je na het behalen van een LAPL eerst 10 uur solo moet vliegen voordat je met passagiers mag vliegen. Het is leuker om met anderen te vliegen en dan kan je die uren beter met een instructeur vliegen voor extra ervaring en kennis. Bovendien scheelt dat examenkosten en kosten voor de afgifte van een brevet, waardoor effectief het verschil in kosten niet zo groot is.


Een uitzondering hierop is als je al in het bezit bent van een RPL-MLA brevet. Als je dan namelijk minimaal 50 uur vliegervaring als PIC hebt, dan mogen we maximaal 15 uren in mindering brengen op de benodigde 30 uur. Hiervan dient minimaal 9 uur uit dubbel besturings onderrricht (DBO) te bestaan en minimaal 6 uur solo.
Op dit brevet kan je na een aanvullende training uit het PPL programma ook een night rating behalen.