Skip to main content

Brevetten

FlightLevel leidt op voor de volgende brevetten:

 • PPL(A) (Private Pilot License - Aeroplane):
  Voor het behalen van een PPL moet minimaal in totaal 45 uur praktijktraining worden gevolgd op een eenmotorig vliegtuig.
  Het PPL is een internationaal erkend brevet. Het PPL-brevet geeft je de mogelijkheid om wereldwijd te vliegen op toestellen met een maximum totaalgewicht van 5.700 kg op niet-commerciële basis.
  Op dit brevet kun je, na extra instructie, een aantal bevoegdheden halen zoals een night rating, instrument rating en twin rating.
 • LAPL(A) (Light Aircraft Pilot License - Aeroplane):
  Voor het behalen van een LAPL moet in totaal minimaal 30 uur praktijktraining worden gevolgd op een eenmotorig vliegtuig. Na het behalen van het brevet, moet je nog 10 uur solo vliegen om met passagiers te mogen meenemen.
  Het LAPL is een Europees brevet; hiermee mag je alleen in Europa vliegen. Daarnaast kent het LAPL een aantal restricties: je mag maximaal 3 passagiers meenemen en op toestellen vliegen met een maximum totaalgewicht van 2.000 kg, op niet-commerciële basis.
 • RPL(A)-MLA (Recreational Pilot License - Aeroplane – Micro Light Aircraft):
  Voor het behalen van een RPL-MLA moet in totaal minimaal 30 uur praktijkoefening worden gevolgd op een MLA vliegtuig. Een MLA-toestel is een vliegtuig met een maximaal totaalgewicht van 450 kg (of 472,5 kg incl. rescue parachute).
  Het RPL-MLA is een nationaal brevet; hiermee mag je in principe alleen in Nederland vliegen, maar veel andere Europese landen kennen een gelijkstelling. Daardoor is het toch mogelijk om in veel van de omringende landen ook te vliegen met een RPL-MLA brevet.

Meer info?

Flightlevel
Voor extra info

Brochures

Informatiebrochure

Interesse?
Neem contact op!

Klaar om je vleugels uit te slaan? Neem vandaag nog contact met ons op en laat je dromen van vliegen werkelijkheid worden! Ontdek onze vliegschool en start jouw luchtvaartavontuur.