Flightlevel leidt op voor zowel het “private pilot licence” (PPL) als het “Light Aircraft Pilot Licenc” (LAPL)

PPL: Er wordt minimaal in totaal 45 uur dual en solo gevlogen op een eenmotorig vliegtuig (single engine piston). Op dit brevet kun je, na extra instructie, een aantal bevoegdheden halen zoals een night rating en instrument rating.

LAPL: Voor het behalen van een LAPL wordt er in totaal minimaal 30 uur dual en solo gevlogen. Na het behalen moet je nog 10 uur solo vliegen om met passagiers te mogen vliegen. Met een LAPL kun je ook een Night Rating halen. Belangrijk voor RPL-MLA houders: Als je reeds in het bezit bent van een RPL-MLA kun je 50% van je PIC uren in mindering brengen - met een maximum van 15 uur - op de benodigde 30 uur. Hiervan dient minimaal 9 uur uit dubbel besturings onderrricht te bestaan en minimaal 6 uur solo.
Op dit brevet kan je na een aanvullende training uit het PPL programma ook een night rating behalen.

De vliegschool werkt uitsluitend met professionele instructeurs die hun sporen in de luchtvaart ruimschoots hebben verdiend en lesgeven volgens een syllabus, een vaste lesopbouw.

Waarschijnlijk merk je nu al dat de luchtvaart veel afkortingen kent en een geheel eigen regelgeving heeft. Daarom is het raadzaam als je voornemens bent om een vliegopleiding te volgen, gewoon bij ons langs te komen voor een oriënterend gesprek, waarin je veel duidelijk zal worden. We kunnen je pas goed adviseren, wanneer we je wensen kennen. Een oriënterend gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend, evenals een proefles. Je kunt op ieder moment met de opleiding beginnen.

Na het behalen van je LAPL en PPL brevet mag je als gezagvoerder (onder een aantal voorwaarden) optreden en wellicht wil je dan met passagiers vliegen. Daarom kan je ook trainen met een 4- zitter, de cessna-172, zodat je alvast aan het (grotere) vliegtuig bent gewend. Ook zullen we tijdens het lessen vaak naar Groningen Airport Eelde gaan om te oefenen tussen professioneel verkeer zoals Transavia en Tui Boeing 737’s

Naast de praktijk verzorgen we ook het theoretische gedeelte in onze eigen ‘groundschool’.

Voor onze opleidingen gebruiken we syllabi. Hiernaast zie je de lesopbouw voor de PPL opleiding met de wettelijk gestelde 45 vlieguren of voor het LAPL met de wettelijk gesteld 30 vlieguren, die je moet vliegen met instructeur (dual) of solo.

Tijdens de eerste vlieglessen leer je kort gezegd rechtuit vliegen, het maken van bochten, klimmen en dalen. Na oefeningen als langzaam vliegen en “overtrekken” ga je leren landen ter voorbereiding op je eerste solovlucht. Jazeker je leest het goed, je mag dus al solo vliegen zonder dat je een brevet hebt. Dit in tegenstelling tot het halen van bijvoorbeeld je rijbewijs. Alle vliegers weten zich hun eerste solovlucht als de dag van gisteren ter herinneren. Tussen de lessen door vinden er 4 Progress Tests plaats, waarin alle voorgaande oefeningen uit die fase worden behandeld.

Navigatie komt na enkele solo uren aan bod. Eerst onder begeleiding met je instructeur en daarna mag je solo naar andere vliegvelden vliegen.

De ervaring leert dat de meeste kandidaten gemiddeld 5 á 10 vlieguren meer nodig hebben dan het wettelijk voorgeschreven minimum aantal. Dit hangt af van de lesfrequentie, aanleg en leeftijd.