Vliegschool

Bij FlightLevel kun je diverse opleidingen volgen.

Opleiding vliegbrevet LAPL(A)-SEP en PPL(A)-SEP

Ten eerste kun je de praktijk opleiding voor het Private Pilot Licence voor land Vliegtuigen/Airplanes met één zuigermotor/Single Engine Piston (PPL(A)-SEP(land) volgen. Onze instucteurs kunnen die zowel in het Nederlands als Engels geven.
Naast de opleiding voor het PPL bieden wij ook een LAPL (Light Aircraft Pilot Licence) opleiding aan. Die lijkt goedkoper omdat het minimaal aantal uren 15 lager ligt dan voor het PPL brevet. Maar we weten uit ervaring dat uiteindelijk vrijwel iedereen op gaat voor het PPL, met name omdat je na het behalen van een LAPL eerst 10 uur solo moet vliegen voordat je met passagiers mag vliegen. Het is leuker om met anderen te vliegen en dan kan je die uren beter met een instructeur vliegen voor extra ervaring en kennis Bovendien scheelt dat examenkosten en kosten voor de afgifte van een brevet, waardoor effectief het verschil in kosten niet zo groot is.
Belangrijk voor RPL-MLA houders.
Als je reeds in het bezit bent van een RPL-MLA kun je 50% van je PIC uren in mindering brengen - met een maximum van 15 uur - op de benodigde 30 uur. Hiervan dient minimaal 9 uur uit dubbel besturings onderricht te bestaan en minimaal 6 uur solo.

Ook de theorieopleiding voor het PPL(A)-LAPL(A) kun je bij FlightLevel volgen. Die opleiding is gebaseerd op Nederlandse boeken en examens. Mocht je echter elders, bijvoorbeeld Engelstalig, de theorie willen volgen dan kunnen we je helpen de juiste school te vinden.

Naast deze twee delen zal je voor je brevet ook nog een praktijkopleiding Radio Telefonie (RT) moeten volgen en een examen in doen. Ook moet je een examen Language Proficiency Endorsement doen (LPE), daarin wordt de algemene kennis van de Engelse taal getest. Onze vliegschool kan daarin adviseren.
Ook voor het vinden van een keuringsarts/instantie voor het Medisch Certificaat hebben kunnen we van dienst zijn
Zie het onderwerp vlieglessen voor uitgebreidere informatie over de opleiding Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een proefles.

Uitbreiden brevet

Je kunt je brevet uitbreiden met een Night Rating. Daarmee mag je dan ook in het donker vliegen, naar velden die daarvoor geschikt zijn. Dat zijn veel velden in Duitsland en in Nederland Eelde, Teuge, Lelystad, Budel, Rotterdam en Maastricht. FlightLevel onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om deze extra opleiding aan te bieden. Daarbij zal dan met name op het dicht bij gelegen Eelde getraind worden.
Bij onze instructeurs kun je ook terecht voor eventuele aantekeningen om te kunnen vliegen met een vliegtuig met een intrekbaar landingsgestel, verstelbare propeller, turbo charged motor en Elektronisch Flight Instrument System (EFIS). Hiervoor zijn meestal maar een paar uurtjes training nodig en de instructeur kan dit aftekenen in het vliegerslogboek.
Mocht je je brevet willen uitbreiden met een Instrument Rating dan moet je daarvoor een uitgebreide opdeling bij een Approved Training Organisation (ATO) volgen. Dat soort training kan niet worden gegeven door een Declared Training Organisation (DTO) zoals FlightLevel. Wel kunnen instructeurs een introductie verzorgen en is het mogelijk mee te vliegen met vliegers die die rating hebben.

Geldig houden en weer activeren van verlopen ratings van een brevet

Voor het geldig houden van je ratings en het weer geldig maken van eventuele ratings kun je in principe ook terecht bij FlightLevel. Nadere infirmatie daarover staat bij het onderwerp brevetten. Voor verlopen rating is het verstandig contact op te nemen via het algemene contactformulier voor de exacte mogelijkheden.